Despre noi

Acasă > Despre noi

Cine suntem noi?

Suntem o organizație non-profit, înființată în anul 2022 și avem ca scop ca scop promovarea și susținerea educației, formării și învățării pe tot parcursul vieții a cetățenilor români în vederea creșterii ratei de participare pe piața europeană a muncii.

Asociația “EXCELENȚĂ, CALITATE ȘI INOVARE ÎN EDUCAȚIE” acționează pentru dezvoltarea unei culturi democratice la nivelul diferitelor structuri din comunitate (instituții de educație, asociații etc.), sprijinirea dezvoltării membrilor comunității și a comunității în ansamblu prin diverse activități de educaţie (inter)culturală, educație civică, educație pentru drepturile omului, educație pentru valori, educație referitoare la lege etc. deschise tuturor membrilor comunităţii, dar cu precădere tinerilor şi copiilor.

Viziunea noastră

Formarea unor tineri adaptați societății contemporane, în  continuă schimbare și dezvoltarea aptitudinilor și intereselor acestora prin promovarea spiritului democratic, a identității sociale și culturale, a toleranței și a diversității în spațiul european.

Obiective generale

1. Susținerea educației formale, nonformale și informale a copiilor, tinerilor și adulților în vederea dobândirii unor competențe și abilități necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională și cetățenie activă;
2. Susținerea formării profesionale de calitate;
3. Sprijinirea inserției cetățenilor români pe piața europeană a muncii;
4. Promovarea drepturilor omului, a diversității culturale, a egalității de șanse și a nediscriminării;
5. Promovarea educației în spiritul dezvoltării durabile.

Misiunea noastră

Asociația ”EXCELENȚĂ, CALITATE ȘI INOVARE ÎN EDUCAȚIE” pentru excelență în educație își propune să încurajeze și să susțină excelența, având ca obiectiv principal formarea viitorilor lideri.

Viziunea noastră este să încurajăm cât mai mulţi tineri să se implice în schimbarea lumii: 

  • Să contribuie cu idei la proiectele noastre;
  • Să participe la educarea mai multor tineri;
  • Să ni se alăture în activitățile şi jocurile pe care le desfăşurăm;
  • Să înveţe mai multe despre etică şi responsabilitate civică;
  • Să înveţe mai multe despre o viaţă sănătoasă şi un mediu sănătos; 
  • Să îşi împărtăşească experienţele şi părerile.

Activitățile noastre

Activitățile derulate de ASOCIAȚIA ”ASOCIAȚIA EXCELENȚĂ, CALITATE ȘI INOVARE ÎN EDUCAȚIE” urmăresc a spori nivelul general de calitate la toate nivelurile de educație și formare, adresându-se tuturor categoriilor de vârstă: copii (2 – 14 ani), adolescenți (15 – 18 ani), adulți (peste 18 ani).